Sa Sarajevskog aerodroma u ovoj godini letovi prema devet novih destinacija

Sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo u 2019. godini leti se prema sedam novih destinacija, i to prema gradovima Rijad, Gasim, Džeda, Kuvajt, Atina, Berlin i Geteborg.

- Pored novih aviolinija, aviokompanije "Swiss International Air Lines" i "Air Arabia" ponovno su i ove godine uspostavile letove za Cirih i Šaržu, dakle imamo devet novih ruta - kazali su za Fenu sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Do kraja godine, kako očekuju, aviokompanija "FlyBosnia" mogla bi uvesti nove linije.

- U ovom trenutku imamo potvrdu da će od septembra uvesti direktne letove iz Sarajeva za London - potvrdili su s ovog aerodroma.

Sarajevski aerodrom, ističu, kontinuirano radi na uvođenju novih linija pa je za očekivati da će u narednom periodu, osim za London, uvesti i neke druge aviolinije, ali navode da je još rano govoriti o kojim se destinacijama tačno radi.

Trenutno je glavni grad BiH direktnim letovima preko Međunarodnog aerodroma Sarajevo povezan sa ukupno 21 gradom, i to: Ljubljanom, Beogradom, Bečom, Zagrebom, Kelnom, Štutgartom, Dubaijem, Minhenom, Štokholmom, Istanbulom, Cirihom, Budimpeštom, Kuvajtom, Rijadom, Dohom, Gasimom, Džedom, Atinom, Berlinom, Geteborgom i Šaržom.

Rast prometa je kontinuiran iz godine u godinu. U 2018., Sarajevski aerodrom imao je ukupno 1.045.417 putnika.

- Za prvo polugodište 2019. godine (1. januara - 30. juna) imali smo ukupno 457.734 putnika. Iskustva iz proteklih poslovnih godina, povećan broj turista i povećan promet govore u prilog tome da se i ove godine očekuje rast broja putnika u odnosu na prethodnu godinu - istaknuli su sa Sarajevskog aerodroma za dnevni avaz.ba.