SAD / Trump poručio Amerikancima: Ako pobijedi Biden, nećete imati struje i grijanja!

.
Amerikancima će zimi biti isključeno grijanje i neće imati struje ako demokratski predsjednički kandidat Joe Biden pobijedi na predsjedničkim izborima 3. novembra, u petak je poručio američki predsjednik Donald Trump, obraćajući sa svojim pristalicama u Wisconsinu.

 

Biden se zarekao da će uništiti cijelu američku naftnu industriju, neće biti frakinga (tehnike vađenja prirodnog gasa i nafte iz škriljaca), neće biti izvora energije. Zimi neće biti grijanja, ljeti neće raditi klima uređaji, neće biti električne energije. Imate toliko sreće da sam ja vaš predsjednik!", rekao je Trump.

 

Obraćajući se malo kasnije pristalicama u Minesoti, Trump je proširio ovaj popis.

 

"Neće biti škola, neće biti mature, neće biti vjenčanja, neće biti Dana zahvalnosti, neće biti Božića, neće biti 4. jula (Dan nezavisnosti SAD-a), ničeg neće biti. Američka omladina neće imati budućnosti."

 

U vezi s restriktivnim mjerama koje je nametnuo guverner Minnesote Tim Walz, američki predsjednik je razgovarao tek s malom grupom pristalica.

 

"Vaš je guverner demokrata pokušao spriječiti naš sastanak", ustvrdio je Trump čiji je govor u Minnesoti trajao nešto više od 20 minuta, što nije tipično za Trumpa obzirom da se pristalicama obično obraća duže od sat vremena.

 

Trump je više puta izjavio da će Biden, ako pobijedi na izborima, uvesti brojna ograničenja u proizvodnji ugljikovodika. Američki lider redovito skreće pažnju na kritike demokrata u vezi s frakingom. Biden je napomenuo da je spreman zabraniti upotrebu ove metode, štetne po čovjekovu okolinu, na prostorima koji pripadaju američkim saveznim vlastima.

 

Na predstojećim općim izborima 3. novembra u SAD-u bit će izabrani predsjednik i potpredsjednik, 35 senatora, svih 435 članova Predstavničkog doma, 13 guvernera država i teritorija i lokalne vlade.