Sadik Ahmetović i Jozo Barišić iz Proevropskog bloka jurišaju na funkcije potpredsjednika RS-a

Kandidati Proevropskog bloka za predsjednika, odnosno potpredsjednike Republike Srpske bit će Sadik Ahmetović i Jozo Barišić

Kandidati Proevropskog bloka za predsjednika, odnosno potpredsjednike Republike Srpske bit će Sadik Ahmetović i Jozo Barišić, saznaje Klix.ba.

Predsjednici Socijaldemokratske partije (SDP), Demokratske fronte (DF), Saveza za bolju budućnost (SBB), Narodne stranke Radom za boljitak, Hrvatske stranke BiH, Naše stranke i Nezavisnog bloka potpisali su politički akt kojim su potvrdili opredjeljenje za zajednički nastup na oktobarskim izborima ove godine. Treba dodati da je Stranka za BiH u Doboju potpisala sporazum sa SDP-om, a A-SDA sa SDP-om u Prijedoru za regionalni zajednički nastup na Općim izborima.

Sadik Ahmetović (Nezavisni blok) bit će kandidat Proevropskog bloka za potpredsjednika entiteta Republika Srpska iz reda bošnjačkog naroda, dok će za potpredsjednika RS-a iz reda hrvatskog naroda u izbornu trku u ime ove koalicije krenuti Jozo Barišić (Hrvatska stranka BiH). 

Danas, u utorak, ovlašteni predstavnik Proevropskog bloka predat će koalicioni sporazum Centralnoj izbornoj komisiji.

Kako saznajemo, u četvrtak će u Banjoj Luci biti zvanično predstavljeni kandidati i izborni plan. Izborni cilj Proevropskog bloka bit će 50.000 glasova i funkcije oba potpredsjednika Republike Srpske.