Salko pronađen potpuno nag i izboden, Fatima ležala ispod stepeništa

Za stravično ubistvo saznalo se kada je sestra ubijene Fatime Salkić nazvala jučer policiju i saopštila da joj se sestra ne javlja dva dana

Na površinu izbijaju novi detalji stravičnog ubistva bračnog para u Šumatacu kod Velike Kladuše, supružnika Salke i Fatime Đogić.

Iako su prve informacije iz policije glasile da je ovaj bračni par ubijen protekle noći, istražitelji su dodatnim istragama utvrdili da su likvidirani u noći s četvrtka na petak.

Za zločin niko nije znao do jučer. Za stravično ubistvo saznalo se kada je sestra ubijene Fatime Salkić nazvala jučer policiju i saopštila da joj se sestra ne javlja dva dana.

Prema izjavama mještana nesrećni bračni par ubijen je drškom od lopate, te je izboden šrafcigerima. Kako se nezvanično saznaje, muškarac je pronađen potpuno nag u jednoj sobi izboden oštrim predmetom na više mjesta, dok je žena pronađena mrtva u hodniku ispod stepeništa.

Da sve bude stravičnije, jedan od maloljetnika koji je učestvovao u zločina jedan od njihovih prvih komšija, a dvojica njegovih saučesnika su kod njega prespavala.

Kako se saznaje, nakon zločina maloljetne ubice su ukrale laptop, satove, jedna vaznu, dva ručna sata…

Oba maloljetnika imaju po 16 godina, a jedan od njih je, navodno u proteklom periodu protjeran iz SAD-a. Treći saučesnik je u bjekstvu.

Svi su ih voljeli

Jedan od prvih koji je došao jučer do njihove kuće bio je Elvedin Đogić, rođak ubijenog penzionera. Ispred kuće je došao prije policije, a za medije je ispričao:

“Salko i Fatima su bili fini ljudi, svi su ih voljeli. Salko je bio rođak mog oca, on je bio bolestan čovjek, tako reći invalid, ali ne stopostotni.

Ovo je velika tragedija. Ne pamtimo da se ovakvo nešto ovdje desilo. Zvali smo ih, a oni se nisu javljali, jutros smo zvali Hitnu da provjerimo da im se nije nešto desilo, na kraju smo zvali policiju, da bi oni potvrdili ono najgore”, ispričao je Elvedin.