Samo se u SDA USK neuspjeh nagrađuje višim izbornim listama i pozicijama

Nekako u pravilu u krajiškoj SDA propali kadrovi i oni koji ne ostvare nikakav rezultat na izborima, bivaju unapređeni i benifinirani. Ovogodišnje liste ponovo su još jednom potvrdile i dokazale to staro pravilo u SDA Krajine. Na listama je dosta onih koji u svojoj, ako je možemo nazvati tako, političkoj karijeri nisu ostvarili ništa, kako ni za stranku, tako ni generalno za društvo, niti su se isprofilirali, dokazali, pokazali da imaju viziju, motivaciju, znanje, umijeće i volju.

Svi ti SDA kadrovi su nagrađeni još prije listi, neki su postavljani za savjetnike, neki za ministre, a neki i za premijere. Od njih su neki ostali na starim pozicijama, i zakovali se na federalnom nivou, dok neki ciljaju visoko i žele državni parlament. Svi oni ništa nisu uradili za Krajinu, osim što su se poltronski i uvlakački ulizivali vrhu stranke u samo jednom cilju - a to je lični napredak i korist. To su i dobili! 

Kakva je to stranka koja nagrađuje one najgore kod sebe, a zanemaruje one kvalitetne u svojim redovima, još niko nije uspio definisati i dokučiti. Ali jedno je sigurno, upravo takav bahat odnos po sistemu - ma šta će nam on, ne treba nam ni ovaj, možemo i bez ovog, itd., koštaće SDA u Krajini rasipanja na dijelove kao što se 2014. godine desilo sa SDP-om. 

Nije to toliko ni loše, jer možda sva ova situacija na političku površinu izbaci neke nove, mlade i kvalitetne kadrove koji će nastojati uraditi nešto i za narod, a ne samo gledati vlastiti interes, i lizati stražnji dio tijela Sarajevu.