Samo takav šamar za Dodika: Američke trupe prodefilovale Banjalukom na putu ka Manjači

asd
Konvoj vozila u kojem su se nalazile i američke trupe jučer je prošao Banjom Lukom, tokom priprema za veliku vojnu vježbu “Brzi odgovori 21”. Informaciju je podijelio, i komentirao Nebojša Vukanović, poslanik u Narodnoj skupštini RS-a.

Slučajno ili ne, upravo na Dan Vojske Republike Srpske američke trupe defiluju Banjom Lukom. U pratnji Vojne policije Oružanih snaga BiH i Policije Republike Srpske, koje su pratile i obezbjeđivale kolonu teških američkih kamiona sa naoružanjem i vojnicima, ne dozvoljavajući građanima da im se približe, konvoj američkih vojnih vozila prošao je kroz Banja Luku na putu za Manjaču – napisao je Vukanović na svom blogu.

Dodao je da je konvoj vojnih vozila privukao veliku pažnju Banjolučana koji su se čudili otkud američka vojska i vojnici u centru najvećeg grada RS. Američki vojnici i oficiri učestvovat će na velikoj vojnoj vježbi na Vojnom poligonu bivše JNA na Manjači, skupa sa pripadnicima Oružanih snaga BiH.

Američki vojnici su u Banjoj Luci uprkos tvrdnjama Milorada Dodika da je vježba na Manjači ‘on line’ te ranijih najava da će okupiti 30.000 svojih pristalica da zaustavi američke trupe i blokira Manjaču – napisao je Vukanović.

Dodao je da bi Dodik trebao da izađe u javnost i objasni javnosti i građanima šta se događa i da li je sve posljedica ANP-a nazvanog Program reformi, i otvorenog puta BiH u NATO.
 

Foto: nebojsavukanovic.info