Sanders: Trump je patološki lažov

Senator Bernie Sanders kritizirao je prijedlog američkog predsjednika Donalda Trumpa zbog imenovanja Bretta Kavanougha za novog sudiju Vrhovnog suda SAD-a, ocjenivši da je "predsednik patološki lažov, koji i dan i noć radi samo za svoje prijatelje milijardere".

Sanders je, obraćajući se građanima Manchestera, u New Hempshiru, rekao da Trump, zbog jeftinih političkih poena, pokušava podijeliti Ameriku, iako je “sveta dužnost” svakog predsjednika SAD-a da ujedini građane.

Senator iz Vermonta kritizirao je Trumpov prijedlog za novog sudiju Vrhovnog suda uoči saslušanja Kavanougha u Senatu, gdje predsjednikovi konzervativci drže tanku većinu i gdje se očekuje žestoko protivljenje demokrata, prenosi portal Politico.

Sudija koji se bori protiv radnika

"Nemam sumnju da će, ukoliko bude izabran i postavljen u Vrhovni sud, nominirani Kavanough biti sudija koji se bori protiv radnika. Također će biti sudija protivnik žena", rekao je Sanders.

On je 2016. godine izgubio predsjedničku nominaciju u Demokratskoj stranci od Hillary Clinton.

Sanders, kao i drugi političari širom Amerike, obilježio je Praznik rada organiziranjem skupova na kojima je razgovarao s radnicima i građanima.