Sanske žene u humanoj misiji za Fikreta Avdića

udruženje žena
Udruženje žena "Izvor" iz Sanskog Mosta, uz podršku drugih udruženja koja okupljaju pripadnice ljepšeg pola u ovome gradu, organizovalo je u petak humanitarnu akciju prodaje kolača, a novac će biti usmjeren za liječenje njihovog sugrađanina Fikreta Avdića.

 

Prema riječima Rade Krupić, predsjednice pomenutog udruženja, raduje činjenica da se veliki broj građana odazvao ovoj humanitarnoj akciji te su pripremanjem kolača, njihovom kupovinom ili na druge načine pomogli ovu akciju.

"I ovoga puta se pokazalo da Sanjani gaje humanost i plemenitost te da su spremni da pomognu svima koji su u nevolji. Sav novac prikupljen na ovaj način biće uplaćen na žiro račun za liječenje Fikreta Avdića", kazala je Krupićeva.

Inače, Avdić je teško obolio od tumora i nalazi se na liječenju u Turskoj. Iza sebe ima već dvije operacije u toj zemlji, a nedavno je dobio termin za novu operaciju, koja bi bila obavljena na lijevoj nozi.

Prema riječima njegove supruge Šefike, ukoliko uskoro ne dođe do operacije postoji opasnost da izgubi obje noge.

"Ostalo je još malo vremena s obzirom na to da je operacija zakazana za narednu srijedu, i do tada je potrebno prikupiti novčani iznos od 11.000 eura. Hvala svima koji su pomogli ovu akciju", kazala je Avdićeva.

Iz Udruženja "Izvor", koje je pokrenulo ovu humanitarnu akciju, uputili su poziv građanima da se uključe u akciju kako bi se spasio jedan ugroženi ljudski život.