Sanski Most: Nova većina u općinskom vijeću- SDA ide u opoziciju

opcinsko vijece
Novu većinu u Općinskom vijeću Sanski Most činit će sedam političkih subjekata Socijaldemokratska partija, Nezavisni blok, Narod i pravda, Stranka demokratske aktivnosti A-SDA, Demokratska fronta, Naša stranka i Narodni pokret...


U Sanskom Mostu se održava konstituirajuća sjednica Općinskog Vijeća na kojoj bi novoizabrani vijećnici trebali imenovati novo rukovodstvo za naredni četvorogodišnji mandatni period.

Podsjećamo, prošle sedmice, vijećnicima koji su osvojili mandat na lokalnim izborima podijeljena su uvjerenja o preuzimanju mandata. U novom sazivu Općinskog vijeća Sanski Most koji ima 31 člana, najviše vijećnika imati će SDA, odnosno trinaest vijećnika, SDP šest, Nezavisni blok dobio je četiri mandata, Stranka demokratske aktivnosti participirati će sa 2 vijećnika, baš kao i Narod i pravda. U novom sazivu sanskog Općinskog vijeća po jedno vijećničko mjesto osigurali su Demokratska fronta, Savez za bolju budućnost, Naša stranka te Narodni pokret.

Novu većinu u Općinskom vijeću Sanski Most činit će sedam političkih subjekata Socijaldemokratska partija, Nezavisni blok, Narod i pravda, Stranka demokratske aktivnosti A-SDA, Demokratska fronta, Naša stranka i Narodni pokret.