Saobraćaj na putu Tuzla - Gračanica obustavljen zbog nesreće, preusmjerava se na alternativne pravce

Zbog saobraćajne nesreće koja se dogodila u mjestu Dobošnica na magistralnom putu M-4 Tuzla - Gračanica, saobraćaj je obustavljen i preusmjerava se na alternativne pravce.

Pojačan intenzitet saobraćaja bilježi se u gradskim centrima. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja, upozoravamo na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Radovi na deminiranju terena izvode se na magistralnom putu M-14.1 Bosanski Brod - Bosanski Šamac (u naselju Liješće) zbog čega od 7 do 14.30 sati dolazi do povremenih polusatnih obustava.

Na dionici A-1 Lepenica - Tarčin, zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 km/h. Zbog sanacije klizišta na dionici A-1 Lepenica - Sarajevo Sjever, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog izvođenja neophodnih radova na dionici magistralnog puta M-16.1 Klašnice  Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

Na graničnim prijelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.