Saobraćaj u BiH se odvija nesmetano

Zbog radova na saniranju škarpi i kosina na magistralnom putu M-14 Srbljani-Bosanska Krupa saobraća se jednom trakom uz povremene kratke obustave.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Jednom trakom saobraća se na magistralnom putu Sarajevo – Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona, kao i na putnim pravcima Banja Luka-Crna Rijeka, Banja Luka-Turbe i Lopare-Čelić zbog aktivnih klizišta.

Zbog bezbjednog održavanja 6. redovne Generalne skupštine UETD-a, danas od 08 do 21 sati za saobraćaj će biti zatvoren dio ulice Patriotska liga-obilaznica pored Olimpijskog stadiona Asim Ferhatović Hase i ulica Alipašina (u krajnjoj desnoj traci gledano iz pravca ulice M. Tita, na dijelu od raskrsnice sa ulicom Jukićeva).

Izmjene i etapne obustave saobraćaja najavljene su u vremenu prolaska delegacija. Vozači se mole da poštuju upute ovlaštenih lica iz pratnje.

Trenutna zadržavanja na graničnim prelazima nisu duža od 30 minuta.