Saobraćajka u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Zbog kvara na dalekovodu od jučer je pet naselja bez elektronapajanja i to domaćinstva sa trafopodručja Bosanska Bojna 1, 2 i 3, Gradina i Grabovčići. Ekipa „Elektrodistribucije“ danas će na teren radi sanacije kvara. Na ostalom području velikokladuške općine isporuka električne energije je uredna.

Po planu se ovog jutra odvijaju isporuka pitke vode i odvoz smeća i održavanje gradske čistoće.

61 pacijent zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja.  Dežurne doktorice su bile Ajla Husić i Arnela Čokić. Na dalje liječenje u KB Bihać su upućena dva pacijenta.

Jednu saobraćajnu nezgodu evidentirala je velikokladuška Policijska stanica.

U prethodna 24 sata Vatrogasna jedinica Velika Kladuša nije intervenisala, saznajemo od dežurnog vatrogasca Grahovića.

Prema informacijama iz BIHAMK-a, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu, dok je zbog magle vidljivost smanjena na području Viteza i Glamoča (100 metara vidljivost). Na području zapadne Bosne upozoravamo na jake udare vjetra. Skrećemo pažnju i na učestale odrone kamenja na kolovoz. Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme. Meteorolozi su do petka najavili intezivnu kišu, bujice, te jak vjetar u istočnim krajevima naše zemlje (posebno na potezu Foča-Trebinje), pa vozače, koji namjeravaju putovati u to područje, molimo da se na vrijeme informišu o trenutnom stanju i uslovima puta. Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom, na vrhovima planinama će padati snijeg. Jače padavine su na području Hercegovine, Krajine i jugozapadne Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 14°C. Meteorolozi od danas pa do petka najavljuju obilne padavine, zbog čega prijeti velika opasnost od poplava. Najveća količina padavina očekuje se u srijedu i četvrtak, a najviše litara kiše po kvadratnom metru past će u Hercegovini, gornjem slivu rijeke Drine i u zapadnoj Krajini.

Prolazak fronte iznad Bosne i Hercegovine, uz povremeno izraženije južno strujanje, kod osjetljivih osoba će uzrokovati jačanje tegoba vezanih uz njihove bolesti. Od meteopatskih reakcija moguće su glavobolja, nervoza, malaksalost, nesanica. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti i boravak na otvorenom, a učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.