Saobraćajka u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

U nekoliko trafopodručja na području općine prijavljeni su prekidi u elektronapajanju koji nisu rasprostranjeni na cijelo TP, već je bez električne energije po nekoliko domaćinstava. Ekipe „Elektrodistribucije“, Poslovnice Velika Kladuša danas će na teren radi sanacije kvarova.

Jedno krivično djelo i jedna saobraćajna nezgoda bez povrijeđenih lica evidentirani su u protekla 24h na području općine. Javni red i mir nije narušavan.

Prema riječima dežurnog Okanovića, Vatrogasna jedinica je imala mirna protekla 24h.

Pomoć Hitne službe zatražilo je 70 pacijenata. Dežurne doktorice bile su Aida Dedić i Ajla Husić. Nije bilo upućivanja na dalje liječenje.

Prema podacima prikupljenim u Informativnom centru BIHAMK –a, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom i klizavom kolovozu.

Na dionicama u višim planinskim predjelima centralne i istočne Bosne snijeg otežava saobraćanje. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Tuzla, Trnovo-Foča i Han Pijesak-Vlasenica. Na planinskom prevoju Romanija (Sarajevo-Rogatica) zbog snijega i leda na kolovozu za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na snazi je zabrana saobraćanja. U Hercegovini i jugozapadnoj Bosni izrazito jaka bura otežava saobraćanje, a na putevima na području: Livna, Šuice, Kupresa i Glamoča jak vjetar stvara snježne nanose.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Napominjemo, na put ne krećite bez zimske opreme. Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna.

Danas će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa slabim snijegom. U Hercegovini pretežno sunčano. Dnevna temperatura od -4 do 2, na jugu zemlje do 6 °C.

Biometeorološke prilike su nepovoljne. Uz tmurno vrijeme, većina populacije biće lošijeg raspoloženja. Pojačano sjeverno strujanje i osjetnije zahlađenje u jutarnjim satima, kod hroničnih bolesnika uzrokovaće izraženije tegobe. Poseban oprez savjetuje se osobama sa plućnim i kardiovaskularnim smetnjama. Poželjno je maksimalno reducirati boravak na otvorenom, posvetiti pažnju prikladnom odijevanju i ne pretjerivati sa aktivnostima. Na jugu sunčanije, malo ugodnije, pri tome i neuobičajeno hladno.