Saobraćajka u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

 Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 53 pacijenta, a dežurni doktor Ahmed Riyad Dash na dalje liječenje uputio je dva pacijenta.

Dva krivična djela, jedno narušavanje javnog reda i mira i jedna saobraćajna nezgoda evidentirani su u protekla 24h na području općine Velika Kladuša.

Vatrogasna jedinica, prema riječima dežurnog Grahovića, nije imala intervencija.

Prema informaciji iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša, isporuka električne energije je uredna.

Vodosnabdijevanje je stabilno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 17. august:

U jutarnjim satima vidljivost je smanjena zbog magle na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, kao i ponegdje u višim predjelima. Molimo učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju sve saobraćajne propise. Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja, kada iza sebe primjete dužu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja. Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima. Kada je USK u pitanju, sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Ripač- Dubovsko, Bihać-Kamenica.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Izačić i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. U Hercegovini pretežno vedro. U centralnim i istočnim područjima Bosne se mogući lokalni pljuskovi. Dnevna temperatura zraka od 26 do 32, na jugu do 35 °C.

Biometeorološka prognoza je povoljna iako će povećana naoblaka i povremeni lokalni pljuskovi, izraženiji u drugom dijelu dana, remetiti ugođaj, te uzrokovati nešto lošije raspoloženje kod većine ljudi. U Hercegovini sunčanije, uz visoke temperature zraka i vrijednosti UV indeksa.