Saobraćajka u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Policijski službenici su u protekla 24h na području općine Velika Kladuša evidentirali jedno krivično djelo, dva narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica.

Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša za pomoć se obratilo 58 pacijenata, jedan je upućen u Kantonalnu bolnicu. Dežurne doktorice su bile Amra Zulić i Amina Durmić.

Vodosnabdijevanje je uredno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Prema informacijama iz Poslovnice Elektrodistribucije Velika Kladuša, elektronapajanje je stabilno.

Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju se po planu.

Vatrogasci imaju zabilježenu jednu intervenciju. Radilo se o gašenju požara koji je zahvatio drvarnicu u mjestu Grabovac. Prema riječima dežurnog vatrogasca Grahovića intervencija je trajala od 09:08h do 12:05h.

Nakon oblačnog i maglovitog jutra tokom dana će biti sunčano. Vjetar slab u Bosni istočni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna od 28 do 34 °C.

Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Većina populacije će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti izražene. Prvi dio dana svježiji i ugodniji, dok će poslijepodnevni sati proteći uz relativno visoke temperature i nešto izraženiji osjet sparine, stoga je poželjno umanjiti aktivnosti.

 

Stanje na cestama

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, ovoga jutra se saobraća uz povoljne uvjete za vožnju i umjeren promet vozila. Na dionicama uz riječne tokove i u nizinama ima magle koja smanjuje vidljivost, pa je potreban dodatni oprez. Vozači se savjetuju da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila. Vozače teretnih vozila napominjemo da kada iza sebe primjete dugu kolonu putničkih vozila nakratko se isključe i tako omoguće nesmetan putnički saobraćaj.

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16:30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros se kraće čeka na izlazu iz BiH.