Saobraćajka u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 65 pacijenata, od kojih su dva upućena na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Valbona Mahmutović i Abdulah Fazlić.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su dva krivična djela i jednu saobraćajnu nezgodu.

Mirna su protekla 24h iza kladuške Vatrogasne jedinice, rekao nam je dežurni Okanović.

Uredno je elektronapajanje, saznajemo to u Podružnici “Elektrodistribucije”.

-Grupa građana pokrenula je akciju za uređenje starog mezarja Grabež. Cilj akcije je da se temeljito očisti i uredi staro mezarje Grabež i zaštiti od trajnog propadanja. Danas u 17:00h kod mezarja Grabež biti će održan sastanak za sve one koji žele učestvovati u akciji. Organizatori su pozvali sve građane, posebno one koji imaju nekog ukopanog na mezarju Grabež da se priključe ovoj aktivnosti.

Danas u Bosni i Hercegovini preovladavaće sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima u planinskim područjima je moguć rijedak kratkotrajan lokalni pljusak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30°C.

Uz povoljnije biometeorološke prilike većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Hronični bolesnici neće imati izražene tegobe vezane za njihove bolesti. Tokom jutra i u kasnim večernjim satima neophodno je posvetiti više pažnje odijevanju, obzirom da će biti prohladno. Danju sunčanije i ugodnije, sa porastom temperatura. Pojačan osjećaj sparine mogao bi malo kvariti potpuni ugođaj.

Stanje na putevima

Zbog sanacionih radova na usporeno se saobraća na više magistralnih puteva. Molimo sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja kada iza sebe primjete dugu kolonu vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja. Na graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta. „VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT !“ Nikada za vrijeme vožnje ne držite dijete u krilu ili naručju!