Saobraćajka u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

80 pacijenata obratilo se za pomoć Hitnoj službi Doma zdravlja. Najučestaliji simptomi kod pacijenata bili su povišen krvni tlak, temperatura i stomačne tegobe. Dežurni doktori Aida Dedić i Abdullah Fazlić na dalje liječenje uputili su dva pacijenta.

Vatrogasci nisu imali intervencija, rekao nam je dežurni Grahović.

U protekla 24h Policijska stanica Velika Kladuša evidentirala je jednu saobraćajna nezgoda s materijalnom štetom.

Prema informaciji iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša uredno je  elektronapajanje.

Danas je  četvrti dan posta, a vrijeme iftara u Velikoj Kladuši je u 19:21h.

26. mart je “Ljubičasti dan”, dan kad se širom svijeta ljubičastom bojom iskazuje solidarnost s osobama koje imaju epilepsiju. „Ljubičasti dan“ ili „Purple day“ je dan pružanja podrške osobama s epilepsijom. Obilježava se  na svim kontinentima i u više od stotinu zemalja svijeta, te je proglašen najutjecajnijim međunarodnim danom u jačanja svijesti o epilepsiji.

Stanje na putevima i vremenski bilten za drugi dan vikenda:

Nesmetano je saobraćanje na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini. Frekvencija vozila je slabija, ali tokom dana, a posebno u večernjim satima, očekujemo pojačan intenzitet saobraćaja. Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise. Držite odstojanje između vozila i obavezno vežite pojas. Promet putničkih vozila na većini graničnih prelaza za sada protiče uz kraća zadržavanja.

Jutro sunčano uz postepeno naoblačenje tokom dana. Kiša se očekuje u večernjim satima. Vjetar slab do umjeren, uglavnom, južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 14 do 20 °C.

Nakon stabilnijeg i ugodnijeg prijepodneva, opšta slika će, pod uticajem nadolazeće promjene sa zapada, postepeno biti lošija. Moguće su meteoropatske reakcije u vidu glavobolje, reumatskih i bolova na mjestu ozljeda, dekoncentracije, nesanice. Poželjno je umanjiti aktivnosti u drugom dijelu dana. Učesnicima u saobraćaju sugerišemo oprezniju vožnju.