Saobraćajka u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

JKP „Vodovod i kanalizacija“ obavještava potrošače da će danas zbog radova na zamjeni ventila doći do prekida u vodosnabdjevanju na sljedećim lokacijama: ulice Džemala Bijedića, Skendera Kulenovića, 23. februara, 8. Krajiške Brigade, Glinska, dio ulice Đure Pucara Starog, Ive Andrića i Ponikve-Rudnik. Prekidi su najavljeni u terminu od 8:00 do 13:00h. Na ostalom području vodosnabdijevanje je uredno.

Isporuka električne energije je stabilna. Za danas nema najavljenih prekida i radova na elektroenergetskim objektima.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica, već je pričinjena materijalna šteta.

„Vatrogasci su imali mirna protekla 24h“ – rekao nam je dežurni Okanović.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 57 pacijenata od kojih je jedan upućen na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać. Dežurni su bili doktori Abdulah Fazlić i Ajla Husić.

JU Prva osnovna škola u Velikoj Kladuši danas s početkom u 10:00h vrši upis polaznika u prvi razred. Upis će se istovremeno obaviti za polaznike prvog razreda za centralnu i područnu školu Polje.

Danas je 19. dan mjeseca ramazana. Vrijeme iftara za područje Velike Kladuše je u 19:42h.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 10. april:

Jutros se u većem dijelu Bosne saobraća po mokrom kolovozu, dok je u Hercegovini pretežno suho. Ponegdje u višim planinskim predjelima pada slabiji snijeg. Upozoravamo na smanjenu vidljivost na dionicama u višim predjelima, kao i na povećanu opasnost odrona kamenja na kolovoz.

Vozače savjetujemo da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Na graničnim prelazima: Velika Kladuša, Gradina, Bosanska Dubica i Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Na GP Velika Kladuša vozila se propuštaju kroz dvije izlazne trake.

Danas pretežno oblačno vrijeme. U većem dijelu Bosne se očekuje slaba kiša, a na planinama slab snijeg. Postepeni prestanak padavina do kraja dana. Dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu do 17 °C.

Biometeorološka prognoza je relativno povoljna. Jutro će biti prohladno, izraženije u unutrašnjosti zemlje, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju primjerenom odijevanju u ovom periodu. U nastavku dana, sa umjerenim zatopljenjem i malo ugodnije. Opća slika, uz više temperature bit će ljepša u Hercegovini i na jugozapadu.