Saobraćajka u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

U protekla 24h Policijska stanica Velika Kladuša evidentirala je jedno krivično djelo, jedno narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih.

Prema riječima dežurnog vatrogasca Grahovića, Vatrogasna jedinica nije imala intervencija.

45 pacijenata zatražilo je pomoć Hitne službe Doma zdravlja, od kojih je troje upućeno na dalje liječenje. Dežurne doktorice bile su  Amra Zulić i Ajla Husić.

Isporuka električne energije je uredna informišu iz kladuške poslovnice “Elektrodistribucije”.

Snabdijevanje stanovništva pitkom vodom je stabilno, dok se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju prema planu, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ i JKUP „Komunalije“.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 11. maj:

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća se po mokrom kolovozu. Vozače savjetujemo da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja Na graničnim prelazima promet putničkih vozila je pojačan, ali zadržavanja, za sada, nisu duža od 30 minuta. „VEŽI SE-SIGURNOSNI POJAS SPAŠAVA ŽIVOT!“ Kod sudara pravilno postavljen i korišten sigurnosni pojas povećava mogućnost preživljavanja do 60%. Pojasevi su najbolja zaštita u slučaju sudara i zato PROPISNO VEŽITE SIGURNOSNI POJAS !

Danas u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19°C.

Biometeorološke prilike su relativno nepovoljne. Promjenljivo vrijeme, praćeno padavinama, loše će djelovati na hronične bolesnike i meteoropate. Moguće su reakcije u vidu reumatskih bolova, nervoze, glavobolje, u noći problemi sa snom. Poželjno je biti malo oprezniji tokom svježijih jutarnjih sati, obzirom na nešto izraženiji osjet hladnoće. Drugi dio dana trebao bi biti ugodniji, usljed djelimične stabilizacije.