Saobraćajka u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne infromacije.

 

Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima danas doći do prekida u isporuci električne energije prema sljedećem rasporedu:

od 09:00 do 15:00h trafopodručja Dom zdravlja Velika Kladuša, zgrada Općine i desna strana ulice Huske Miljkovića, Omeragići,

od 09:00 do 09:30h trafopodručja Pilana Bašić, Bašići, Rašetin zid, Donja Vidovska 1, 2, 3 i 4, Omeragići, GSM Repetitor Jankovac, Johovica 1 i 2, Kudići 3.

Na ostalom području općine isporuka električne energije je uredna.

Vodosnabdijevanje domaćinstava je stabilno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj su dva lica lakše povrijeđena.

Vatrogasna jedinica nije imala intervencija, rekao nam je dežurni Okanović.

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražila su 34 pacijenta, od kojih je pet upućeno na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Amra Zulić i Aida Dedić.

Stanje na putevima:

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a i dalje upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Za danas je u vremenu od 10 do 14 sati najavljena zamjena sijalica u tunelu Ivan (M-17 Hadžići-Konjic), zbog čega će vozila saobraćati naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno sa pljuskovima i grmljavinom. Izgledni su i obilniji pljuskovi u poslijepodnevnim satima. U Hercegovini će preovladavati sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U poslijepodnevnim satima i u Hercegovini su mogući lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25°C, na jugu zemlje do 29°C.

Biometeorološke prilike su loše. U Bosni većim dijelom dana, usljed izraženije nestabilnosti, u Hercegovini i na jugozapadu, nakon vedrijeg i ugodnijeg jutra, sa poslijepodnevnim satima i promjenom vremena, kod osjetljivih osoba će povremeno dolaziti do jačanja tegoba. Moguće su meteopatske reakcije poput nervoze, nesanice, malaksalosti. Hronični bolesnici trebali bi se suzdržati od jačih napora.