Saobraćajka u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 70 pacijenata, od kojih je jedan upućen na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Alvedina Beširević i Ahmed Riyad Dash.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša bilježe jedno narušavanje javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu. U nezgodi je jedno lice lakše povrijeđeno.

Vatrogasci su, prema riječima dežurnog Okanovića, imali mirna protekla 24h.

Isporuka električne energije ove nedjelje je uredna. Nema najavljenih prekida.

Danas je na programu završnica malonogometnog turnira VII Kladuša cup 2023. Utakmice četvrtfinala počinju u 18:00h. Polufinala su na programu od 20:00h, dok su utakmica za treće mjesto i finalna predviđene u 21:30h i 22:15h, nakon čega će biti dodijeljeni pehari i nagrade najboljim ekipama i pojedincima. Utakmice se igraju na SRC Tempo.

Povoljni vremenski uslovi pogoduju saobraćajnoj situaciji na putevima u Bosni i Hercegovini. Apelujemo na vozače da tokom putovanja prave češće pauze, da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja. Na vrijeme se informišite o trenutnom stanju i uslovima na putu.

U jutarnjim satima iz Jajca kreće druga etapa biciklističkog memorijalnog maratona „Bihać-Srebrenica 2023“, i Supermaratona „Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi“. Planirana ruta za danas je preko Donjeg Vakufa, Bugojna, Novog Travnika, Kaknja, Visokog, do Sarajeva, gdje bi trebali stići oko 19 sati. Molimo sve vozače da u trenutku prolaska biciklista i ultramaratonaca voze oprezno i sporije.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Bihać-Kamenica, Livno-Šuica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša i Doljani pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

Biometeorološke prilike su povoljne, većina populacije biće boljeg raspoloženja. Tokom prijepodneva svježije i ugodnije, u drugom dijelu dana preporučljivo je biti oprezniji, ne pretjerivati sa aktivnostima, obzirom da će biti vruće i sparno. Također, vrijednosti UV indeksa će porasti, stoga je poželjno izbjegavati duže zadržavanje na suncu i djelimično reducirati boravak na otvorenom.