Saobraćajna nesreća u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Zdravstvenu zaštitu u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša potražilo je 63 pacijenata. Dežurne doktorice bile su Aida Dedić i Arnela Čokić, dok upućivanja na dalje liječenje nije bilo.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša zabilježili su jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj je jedno lice zadobilo povrede, a stepen povreda je nepoznat.

Vatrogasci nisu imali intervencija.

Ovog jutra bez problema u isporuci električne energije, informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša.

Utakmicama u grupi „A“ u Gradskoj sportskoj dvorani danas počinje 15. Novogodišnji turnir „Velika Kladuša 2022“. 16 prijavljenih ekipa raspoređeno je u četiri grupe, a prve utakmice na rasporedu su danas s početkom u 17:00h. Danas će biti odigrani svi susreti iz grupe „A“, tako da će biti poznato koje su dvije ekipe osigurale prolaz u četvrtfinale iz ove grupe. Nagradni fond turnira je 6.500KM. Organizator turnira je JKUP „Komunalije“. Generalni pokrovitelj je Općina Velika Kladuša. Sponzori su velikokladuška  javna preduzeća „VIK“ i „Veterinarska stanica“, dok je medijski pokrovitelj Radio Velika Kladuša.

Raspored današnjih utakmica:

17:00h Sport Zaar/IM Personalleasing-Caffe bar Leo Slunj

17:30h D-Mont Karlovac-Zlaya gradnja

18:10h Caffe bar Leo Slunj-Zlaya gradnja

18:40h Sport Zaar/IM Personalleasing-Mont Karlovac

19:20h D-Mont Karlovac-Caffe bar Leo Slunj

19:50h Sport Zaar/IM Personalleasing-Zlaya gradnja

Kolovoz je ovog jutra mjestimično mokar ili vlažan, a pažnju iz BIHAMK-a skreću na učestale odrone zemlje ili kamenja. Vidljivost je na pojedinim dionicama smanjena zbog magle, a izdvajaju se doline rijeka Save i Drine, kao i putni pravci: Sarajevo-Tuzla-Orašje, Sarajevo-Zenica-Doboj, Bihać-Bosanski Petrovac i Bihać-Velika Kladuša. Apeluje se na vozače da na svim dionicama voze maksimalno oprezno uz napomenu da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Sretnu i sigurnu vožnju želi vam RVK-a…

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno oblačno vrijeme sa kišom u većini područja. Više padavina u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Poslije podne ili tokom noći postepeni prestanak padavina. Dnevna temperatura od 6 do 12, na jugu do 16 °C.

Niske temperature uz povećanu naoblaku, kod većine ljudi će negativno djelovati na raspoloženje, a hroničnim bolesnicima će uzrokovati poteškoće. Jutarnji sati će biti nešto svježiji, primjereniji zimskom periodu, stoga je neophodno posvetiti pažnju odijevanju i zaštiti od hladnoće. Sa odmicanjem dana, porastom temperature opća slika će se lagano popravljati pa će se i tegobe kod osjetljivih osoba djelimično umanjiti.