Saobraćajna nesreća u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 46 pacijenata, od kojih su tri upućena na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu Bihać. Dežurni su bili doktori Abdulah Fazlić i Ajla Husić.

Protekla 24h, prema riječima dežurnog Okanovića, bila su mirna za velikokladuške vatrogasce.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jednu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica.

Isporuka električne energije je uredna. Za danas nema najavljenih prekida u isporuci.

Odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće teku prema planu, kažu nam u JKUP „Komunalije“.

23. je dan mjeseca Ramazana. Vrijeme iftara za područje Velike Kladuše je u 19.47h.

Zbog nestabilnog vremena, te povremene kiše u pojedinim krajevima, savjetujemo oprezniju vožnju prilagođenu trenutnim uslovima i stanju na putevima. Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke, pa apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno. Na mjestima gdje se izvode radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija čije poštivanje je obavezno.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila nisu duža od 30 minuta.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i slabom grmljavinom. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14°C.

Biometeorološke prilike pogoršaće se u odnosu na proteklih par dana. Nestabilno vrijeme, praćeno padavinama, kod većine osoba će uzrokovati lošije raspoloženje. Moguće su i reakcije u vidu reumatskih bolova, dekoncentracije, nesanice. Uz povećan sadržaj vlage u zraku i vjetar, osjet hladnoće biće izraženiji u jutarnjim satima, stoga je preporučljivo posvetiti nešto više pažnje odijevanju. Danju uz umjeren porast temperatura, mjestimično i prohladno. Poželjno je umanjiti aktivnosti.