Saobraćajna nezgoda u Velikoj Kladuši

v

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 59 pacijenata. Jedan pacijent je upućen na dalje liječenje. Dežurne su bile doktorice Arnela Čokić i Valbona Mahmutović.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su tri narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu. U nezgodi nije bilo povrijeđenih lica.

Vatrogasci nisu imali poziva za izlazak na teren, rekao nam je dežurni Dizdarević.

Uredno je elektronapajanje na području Velike Kladuše. Za danas je nema najavljenih radova na elektroenergetskim objektima.

– Snabdijevanje domaćinstava pitkom vodom je stabilno, informišu iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

– U jutarnjim satima magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Posebno izdvajamo dionice u dolinama rijeka: Une, Vrbasa, Save, Spreče i Drine. Vozi se po vlažnom ili suhom kolovozu. Tokom dana očekujemo pojačanu frekvenciju vozila.

Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja. Molimo i ostale učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise.

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz kraća zadržavanja.

U Bosni i Hercegovini danas će biti toplije i pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutro će biti hladnije, na istoku oblačno uz slabe padavine ponegdje, u ostalim predjelima pretežno vedro, a oko rijeka i po kotlinama sa maglom, dok će uveče i u noći doći do naoblačenja od zapada. Maksimalna temperatura od 10 do 16, u višim predjelima i mjestima sa maglom od pet stepeni Celzijusovih.

Sa postepenom stabilizacijom i uz povoljniju biometeorološku prognozu većina populacije će biti boljeg raspoloženja. Hronični bolesnici također neće imati jačih tegoba, ali bi tokom jutarnjih sati trebali biti oprezniji, zbog nižih temperatura. U ostatku dana umjereno zatopljenje i posvuda ugodnije. U dijelu centralne i istočne Bosne, moguće je nešto duže zadržavanje naoblake i slabije padavine prije podne, potom i ovdje uz ljepšu opću sliku.