Saobraćajna nezgoda u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

U proteklom periodu pomoć u Zdravstvenoj službi Hitne pomoći Doma zdravlja Velika Kladuša, potražilo je 65 pacijenata. Dežurni doktori Ajla Husić i Aida Dedić na dalje liječenje u KB Bihać uputili su petero pacijenata.

Službenici Policijske stanice evidentirali su jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Krivičnih djela nije bilo.

Miran period je iza vatrogasaca koji nisu imali intervencija.

Kako informišu iz Elektrodistribucije, PJ Velika Kladuša, ovog jutra bez problema u isporuci električne energije.

Prema prikupljenim podacima, jutros se na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini saobraća po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu, uz slabiju frekvenciju vozila. Slabiji snijeg pada u zapadnoj Bosni, kao i na dionicama u višim planinskim predjelima centralne i istočne Bosne. U tim područjima, kao i na dionicama preko mostova, vijadukta i na prilazima tunelima kolovoz je mjestimično zaleđen. Iz BIHAMK-a apeluju na vozače da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

Danas će u Bosni uglavnom preovladavati pretežno oblačno vrijeme, ponegdje sa slabim snijegom. U Hercegovini sunčano. Vjetar slab sjeverni. Dnevna temperatura od -2 do 3, na jugu zemlje do 9 °C.

Slično kao i prvog dana vikenda, opća slika će biti lošija. Dodatni pad temperatura i izrazito hladni jutarnji sati praviće probleme rizičnim grupama stanovništva, hroničnim bolesnicima, trudnicama, starijim osobama i djeci. Neophodno je posvetiti pažnju primjerenom odijevanju. Pod uticajem anticiklone i stabilnijeg vremena, moguće su izraženije epizode zagađenja, stoga je preporučljivo slobodno vrijeme provesti van gradskih sredina. U Hercegovini malo toplije i ugodnije, ali i ovdje uz niske temperature zraka, poželjno je biti oprezniji prilikom boravka na otvorenom.