Saobraćajna nezgoda u Velikoj Kladuši

servisne
Nove servisne informacije.

 

48 pacijenata zatražilo je pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša. Dežurne doktorice Amra Zulić i Aida Dedić su na dalje liječenje u Kantonalnu bolnicu uputile 4 pacijenta.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jedno krivično djelo i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica.

Vodosnabdijevanje je, prema informacijama iz JKP „Vodovod i kanalizacija“ stabilno.

Iz JKUP „Komunalije“ informišu da se odvoz komunalnog otpada i održavanje gradske čistoće odvijaju prema rasporedu.

Elektronapajanje je stabilno, a Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać najavila je da će zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima, danas i sutra (četvrtak i petak) doći do prekida u isporuci električne energije u trafopodručjima: Mrcelji 1 i 2 i Čelinja. Prekid je najavljen od 09:00 do 15:30h.

Vatrogasna jednica Velika Kladuša nije intervenisala u izvještajnom periodu, saznajemo od dežurnog Delanovića.

Nastupio ramazan, danas prvi dan posta:

Prema Takvimu Rijaseta Islamske zajednice (IZ) u BiH, jučerašnjim zalaskom sunca nastupio je mjesec Ramazan. Danas je prvi dan ramazanskog posta. Vrijeme iftara za područje Velike Kladuše je u 18.18h.

Svjetski dan meteorologije

Svjetski meteorološki dan obilježava se svake godine u znak sjećanja na 23. mart 1950. godine, kada je u Ženevi službeno osnovana Svjetska meteorološka organizacija (WMO). Cilj ove organizacije je globalna suradnja na opažanju vremenskih prilika i brzoj razmjeni meteoroloških informacija. Meteorologijom nazivamo naučno proučavanje atmosfere koje omogućuje prognozu vremena.

U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 17 i 23°C.

Biometeorološka prognoza je povoljna, što će pozitivno djelovati na većinu populacije. Obzirom da će tokom jutra biti svježije, hronični bolesnici trebaju biti malo oprezniji prilikom boravka na otvorenom, te povesti brigu o prikladnom odijevanju. Sa odmicanjem dana ugodnije, uz duže sunčane intervale i porast temperatura.

Stanje na putevima:

Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na dionicama na kojima se izvode sanacioni radovi postavljena je privremena saobraćajna signalizacija, koju je neophodno poštivati.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su kratkotrajna.

Na GP Velika Kladuša – Maljevac jutros nema čekanja.