Saobraćajna nezgoda u Velikoj Kladuši

f

Kladuški vatrogasci bilježe jedan izlazak na teren, rekao nam je dežurni Subašić. Radilo se o šumskom požaru na Rudniku. Intervencija je trajala od 18.55h do 19.50h.

– Službenici Policijske stanice Velika Kladuša evidentirali su jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih lica. Javni red i mir nije narušavan. Krivičnih djela nema prijavljenih.

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 37 pacijenata, od kojih je pet upućeno na dalje liječenje. Dežurni su bili doktori Abdullah Fazlić, Samra Alibegić i Ajla Husić.

Isporuka električne energije je uredna, saznajemo iz Elektrodistribucije, Poslovnice Velika Kladuša.

Stabilno je i vodosnabdijevanje, informišu nas iz JKP „Vodovod i kanalizacija“.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 06. mart:

– Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, dok magla smanjuje vidljivost na putevima: Glamoč-Mlinište, Čapljina-Stolac i Drače-Hutovo-Ravno. I dalje upozoravamo na brojne dionice na kojima su učestali odroni.

Izdvajamo puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf, Bugojno-Kupres, Kladanj-Vlasenica, Simin Han-Banj Brdo, Mostar-Polog, Turbe-Karanovac i Višegrad-Vardište.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilazni pravac.

U toku su i radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Radovi se izvode i na magistralnim putevima Grude-Vitina, Čevljanovići-Nišići i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, a na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

– Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslije podne i tokom noći se očekuje kiša i pljuskovi sa grmljavinom, koji lokalno mogu biti i intenzivniji. Dnevna temperatura od 10 do 16 °C.

Biometeorološke prilike postepeno će se pogoršavati. Prije podne će biti ugodnije, u drugom dijelu dana, usljed nadolazeće promjene vremena, tegobe kod osjetljivih osoba će se pojačati. Moguće su meteopatske reakcije poput malaksalosti, glavobolje, nervoze, reumatskih i bolova na mjestima ozljeda. Preporučljivo je umanjiti aktivnosti.