Saobraćajna nezgoda u Velikoj Kladuši

v

– Doktori u Hitnoj službi Doma zdravlja Velika Kladuša pružili su pomoć za 35 pacijenata koji su u proteklom periodu potražili zdravstvenu zaštitu. Dežurni su bili dr. Samra Alibegić i dr. Abdullah Fazlić.

– Jedno krivično djelo i jednu saobraćajnu nezgodu u kojoj nije bilo povrijeđenih bilježe službenici Policijske stanice Velika Kladuša. Slučajeva narušavanja javnog reda i mira nije bilo.

Velikokladuški vatrogasci imali su dvije intervencije koje su se odnosile na gašenje vatre koja je zahvatila kuću u Todorovu i peć, kotlovnicu u Drmaljevu.

– Kako jutros informišu iz nadležnih preduzeća, ovog jutra bez problema u isporukama pitke vode i električne energije, dok sve poslovne aktivnosti Komunalija teku planiranom dinamikom.

– Na većini puteva u Bosni i Hercegovini saobraća se po vlažnom ii mokrom kolovozu, a i iz BIHAMK-a upozoravaju na brojne dionice na kojima su učestali odroni. Nama najbliži put koji se izdvaja jeste Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa. Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilazni pravac. Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

– Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovima. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 12°C, na jugu zemlje do 14°C.

– Nastavlja se period promjenjivih vremenskih prilika, pri tome ipak sa manje padavina u odnosu na proteklih par dana. Hronični bolesnici i meteoropate trebali bi osjetiti djelimično olakšanje, s obzirom da će južina oslabiti i preovladavaće sjeverno strujanje. Tokom jutra, poželjno je prikladnije se odjenuti jer će osjet hladnoće biti izraženiji, usljed nešto nižih temperatura i većeg sadržaja vlage u zraku.

– Povodom Omladinskog iftara koji će se održati 16. marta na igralištu Prve osnovne škole u centru, „Mladi Velike Kladuše 5 do 12“ danas pred Robnom kućom prikupljaju donacije za iftar.

– Danas je drugi dan posta, a vrijeme iftara u Velikoj Kladuši je 18:04h.