Saobraćajne nesreće u BiH: Sinoć na bh. ulicama poginula jedna, a povrijeđeno 39 osoba

,
U RS-u su zabilježene 32, a u FBiH 62 saobraćajne nesreće koje su se desile u noći sa 9. na 10. august

 

Jedna osoba je poginula, a 39 ih je povrijeđeno u saobraćajnim nesrećama koje su se desile na bosanskohercegovačkim cestama, u noći sa 9. na 10. avgust ove godine, potvrđeno je iz nadležnih policijskih uprava.

SUDAR S RENAULTOM

Na području RS-a zabilježena su 32 udesa, u kojima je stradala jedna, a povrijeđeno osam osoba, dok su u FBiH zabilježene 62 saobraćajke u kojima je pet osoba zadobilo teške povrede, a 26 lakše. U Krupačkim stijenama poginuo je vozač Citroena A. M. iz Sarajeva kada se direktno sudario sa Golfom kojim je upravljao D. V. iz Trnova, koji je povrijeđen.

Maloljetnik (17) povrijeđen je u semberskom selu Velika Obarska kada se, u utorak naveče, mopedom sudario sa Renaultom.

Motociklista K. K. iz Njemačke teže je povrijeđen u utorak u 9.40 časova na magistralnom putu Foča - Sarajevo, u mjestu Kuta kod Foče, kada se Suzukijem sudario sa Golfom kojim je upravljao F. S. iz Foče. Motociklista je zadržan na liječenju u UKC-u Foča. Samo na području Tuzlanskog kantona u protekla 24 časa dogodilo se 13 udesa u kojima je povrijeđeno 12 osoba.

POVRIJEĐEN PJEŠAK

U saobraćajnoj nesreći na regionalnom putu u mjestu Klokotnica kod Doboj-Istoka teško je povrijeđen I. Š. (33), saputnik u Golfu 4, iz Lukavica Rijeke kod Doboj-Istoka, a lakše vozač ovog automobila 43-godišnja E. Š, dok se o stepenu povreda saputnice u vozilu A. S. (37) dežurni ljekar UKC-a Tuzla nije izjasnio. M. H. (86) iz Kalesije teško je povrijeđen u udesu na magistralnom putu Zvornik - Tuzla u Tojšićima kod Kalesije, kada ga je, dok je išao pješke, udario BMW kojim je upravljao D. K. (36).