fbpx Saopćenje: Svi putevi do cazinskih škola su prohodni i nema razloga za prekid nastave

Saopćenje: Svi putevi do cazinskih škola su prohodni i nema razloga za prekid nastave

Home

Saopćenje: Svi putevi do cazinskih škola su prohodni i nema razloga za prekid nastave


Donošenje Odluke o prekidu nastave u svim osnovnim i srednjim školama, najprije samo u gradovima Cazin i Bihać, a potom i u ostatku Unsko- sanskog kantona, od strane kantonalnog ministra obrazovanja, nauke i sporta u Vladi USK, obrazloženo je vremenskim nepogodama koje za ovo doba godine ne predstavljaju vanrednu situaciju niti se radi o neviđenim količinama snijega.

Zimske službe na području Grada Cazina redovno i ažurno obavljaju svoje zadatke i jutarnja smjena nastave danas se potpuno normalno odvijala pa je i građanima potpuno nejasno zbog čega je ovakva Odluka donesena i šta joj je pravi cilj.

S obzirom da se ovakvim radikalnim postupcima stvara nepotrebno dramatiziranje u javnosti, prostor za politička prepucavanja i naposljetku, šteta za učenike i nastavnike, pozivamo Ministarstvo obrazovanja USK da svoju odluku obrazloži i argumentira.

Putevi do jedanaest osnovnih i četiri srednje škole na području Grada Cazina danas su bili prohodni, kao i saobraćaj na svim lokalnim putevima.

Ako je pravi razlog za obustavljanje nastave nedostatak energenata za grijanje, koje Ministarstvo nije obezbijedilo, onda bi to u donesenoj Odluci moralo biti jasno navedeno. 

 

 

 

Gradonačelnik Cazina,

Nermin Ogrešević

Topic
Objavio: Tue, 13/02/2018 - 15:57

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top