Saopćenje za javnost povodom opstrukcije gradnje Šefiku Sinanoviću

nedim kadiric
Nezavisni blok S. Mosta poziva načelnika Općine Farisa Hasanbegovića i vijećnike SDA stranke da prestanu ponižavati svoje građane daljnjim opstruiranjem prava na gradnju Šefiku Sinanoviću.


Nedolazak šefa Službe za urbanizam i samog načelnika na sjednicu Općinskog vijeća koja je održana 30. januara 2020. godine govori o jasnoj i otvorenoj diskriminacjii prava onih građana koji nisu politički podobni.


Licemjerni stav vijećnika SDA na čelu sa predsjednikom kluba Mensurom Seferovićem u ovom predmetu je zabrinjavajući, jer preferiranje jednih nad drugima u S. Mostu dovodi građane u podređen položaj. Pravda i pravičnost mora biti načelo svih vijećnika, a nikako politička ili neka druga podobnost.


Izgradnja stambenog objekta donosi prihode općinskom budžetu i neshvatljivo je zašto vijećnici SDA ne žele da se budžet bolje puni.


Ambijent beznađa koji godinama kreira sanska vlast urušava temelje naše općine i prijeti masovnim odlaskom naših građana van BiH, a što će proizvesti ogromne negativne posljedice u sistemu obrazovanja, zdravstva, privrede i ukupnog razvoja Sanskog Mosta.


Oni koji imaju vlast u svojim rukama su isključivo odgovorni za stanje u kome se nalazimo i prebacivanje krivice na bilo koga drugog je bježanje od odgovornosti.

Nezavnisni blok poziva građane S. Mosta da se bore za svoja prava i da istraju u tome, jer vladavina prava mora biti jednaka za sve.

Nijaz Kadirić, predsjednik KO NB USK-a

Sanski Most 1. februar 2020. godine