Saopćenje za javnost povodom dešavanja u Domu zdravlja Velika Kladuša

Home

Saopćenje za javnost povodom dešavanja u Domu zdravlja Velika Kladuša


Ne možete štediti na pacijentima i ugrožavati im živote, a pritom direktoru povećavati plaću!

SDP BiH Velika Kladuša ovim putem izražava svoje nezadovoljstvo činjenicom da je jučer jedan naš sugrađanin umalo izgubio život zbog navodno „štedljivih“ razloga menadžmenta JU Dom zdravlja Velika Kladuša.

Sama činjenica da se vozila hitne pomoći šalju samo na pozive unutar grada je alarmantna sama po sebi, a još je alarmantnija informacija da je u ovom slučaju jednom našem sugrađaninu odbijena usluga prevoza vozilom hitne pomoći i nakon drugog poziva kada mu je pozlilo samo par minuta nakon što su ga hitno poslali sa privatnim vozilom za Bihać!

Ogorčeni smo bahatošću upravnog odbora i direktora ove ustanove koji javnosti prezentiraju tešku financijsku sliku ustanove, te uvode nove naplate poput odluke po pitanju naplaćivanja „nehitnih slučajeva“, a sa druge strane bez ikakve opravdanosti su maksimalno povećali plaću direktora za 30%!

Smatramo da ni po kojem osnovu nema opravdanja za navodnu štednju na životno ugroženim pacijentima, pogotovo kada uzmemo u obzir nepotrebno i neopravdano maksimalno povećanje plaće direktora.

 

(Izvor: OO SDP Velika Kladuša)

Topic
Objavio: Wed, 31/05/2017 - 15:11

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top