Saradnik Arkanovog ubice ubijen u Johanesburgu

Državljanin Srbije izrešetan je ispred svoje kuće u klasičnoj sačekuši u okolini Johanesburga, u Južnoj Africi.

Tamošnja policija je kod ubijenog pronašla lažne dokumente na ime Ivan Lazarević (59), ali vjeruje se da je zapravo riječ o I. Đ., bliskom saradniku Dobrosava Gavrića, koji je osuđen za ubistvo Željka Ražnatovića Arkana 2000. u Beogradu.

Kako su naveli južnoafrički mediji, zločin se dogodio oko 12 sati u Hajberi kompleksu u Brajanstonu, u blizini Johanesburga.

Srbin se nalazio ispred kuće u kojoj je živio. Bio je za volanom crnog Mercedesa kada mu se približio plavi BMW, u kojem su bili crnac i bijelac. Dok je žrtva izlazila iz automobila, napadači su se zaustavili tačno naspram njega i počeli pucati, prenosi Avaz.ba.

Portal NJuz 24 javio je da je muškarac preminuo na licu mjesta.

Jedna žena rekla je da je čula pucnje u 11.30 sati i da je pripadnik sigurnosnih snaga njoj i još nekoliko osoba rekao da je muškarac upucan na vrhu stambenog kompleksa Hajberi.

Ona je rekla da je ubijeni već bio mrtav kada su do njega došli i da je automobil imao pojačanu zaštitu jer je lice i ranije bilo meta napada oružjem.

"- Izašao je iz auta i mislim da je pokušao pobjeći kada je pogođen u glavu" - istakla je ta žena.

Portparol policije Mavela Masondo potvrdio je da je započeta potraga za dvojicom osumnjičenih i da je otvorena istraga o ubistvu. Lokalni mediji javili su da su napadači na obližnjem polju spalili automobil koji su koristili prilikom napada.