Sarajevska policija saznala ko je bacio eksploziv na nargila bar na Pofalićima

.
Sarajevska policija je identifikovala tri osobe koje se dovode u vezu sa incidentom koji se dogodio na Pofalićima kada je nepoznata naprava bačena na ugositeljski objekat Square 48".

 

U noći sa 12. na 13. decembar u tri i pet ujutru bačene su nepoznate eksplozivne naprave na nargila bar u Sarajevu.

Policijski službenici u okviru aktivnosti na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela izazivanja opće opasnosti i oštećenja tuđe stvari aktiviranjem nepoznatih eksplozivnih naprava, identifikovali i lišili slobode tri osobe.

Riječ je o E.M., H.P. i I.H., svi nastanjeni u Sarajevu, a uhapšeni su zbog postojanja osnova sumnje da su aktiviranjem dvije nepoznate eksplozivne naprave u ul. Zmaja od Bosne oštetili ugostiteljski objekat "Square 48".

"Nakon završene kriminalističke obrade, po uputi dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, navedena lica E.M., H.P. i I.H. su otpuštena iz službenih prostorija, dok će Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima nadležnom tužilaštvu biti dostavljen redovnim putem", rečeno je iz MUP-a KS.

Napadači su nakon izvršenih procedura i zadokumentovanja djela, odlukom tužilaštva, pušteni na slobodu, a nakon toga je kako saznajemo ponovo zatraženo hapšenje jednog od njih.