Sarajka otkrila kako je ušla u svijet prostitucije: Sat seksa 120, a noć 500 eura

Svjedokinja je priznala da se skupa sa optuženom Nejrom Jusufović bavila prostitucijom u glavnom gradu BiH te otkrila na kojim lokacijama su se sastajale sa klijentima.

Svjedokinja Naida Č. jučer je na početku dokaznog postupka optuženima u predmetu City u sarajevskom Kantonalnom sudu kazala da se skupa sa optuženom Nejrom Jusufović bavila prostitucijom, dok je optuženi Ramel Jusufi pravio profile djevojaka na internet-stranici cityoflove.com.

Usluge

Ona je navela da je Jusufovićevu upoznala u jednoj kafani i da ju je nagovorila da se bave prostitucijom. Ispričala je da je Nejra imala kontakte s klijentima te je Naidu obavještavala kad i gdje da ode kod mušterije. Svjedokinja je usluge pružala po hotelima (“President, Festival i Hills”, kako je ustvrdila) i stanovima na tri lokacije u gradu.

Svjedokinja je Jusufija upoznala posredstvom jedne poznanice i pružila mu je seksualnu uslugu. Potom se Jusufi zaljubio u Jusufovićevu i predložio joj da više ne pruža seksualne usluge, nego da “radi s klijentima”, a da taj posao preuzmu druge djevojke. Jusufi je “uređivao internet-stranicu” praveći profile djevojaka, te postavljajući njihove slike, broj telefona i cjenovnik usluga.

“Ja dođem na adresu na koju me Nejra pošalje i kaže klijent će ti platiti toliko para, a onda smo zaradu dijelile napola”, rekla je Naida Č. pojašnjavajući da je cijela noć koštala 500 eura. Sat vremena provedenog sa njom klijent je plaćao od 120 do 150. Jusufi je, kazala je ona, obezbjeđivao lokacije, iznajmivši tri stana, a kiriju je plaćao od zarađenih para. Naglasila je da je u početku za kiriju dugovala 400 KM, a potom joj je Jusufi dao Golf 5 koji vrijedi 12.000 KM, te ju je za taj dug teretio.

“Ali, ja taj auto nisam tražila niti sam čak znala da vozim”, kazala je Naida Č, naglašavajući da se nije smjela obratiti policiji, niti izlaziti bez znanja Jusufija, jer joj je prijećeno smrću i ubistvom njene familije.

“Po njegovom naređenju piješ kafu i jedeš”, rekla je svjedokinja.

Na “posao” ju je vozilo nekoliko osoba, među kojim i optuženi taksista Emir Šušić, koji su, kako je rekla, znali gdje ide i šta radi. Za optuženog bivšeg policajca Fahrudina Hajdarevića ona je u policiji rekla da je od nje primao seksualne usluge, dok je u sudnici to negirala.

Ljubav

Tokom ispitivanja je kazala da je “Ramel muntao Nejru da bude s njim, pa će joj platiti silikone i srediti zube”, na što je Jusufi dodao da se u nju zaljubio. Advokat Omar Mehmedbašić je rekao da su se prekjučer vjenčali optuženi Alen Krtičić i svjedokinja Fatima Šabanija, te da je ona postala privilegovani svjedok koji ne mora svjedočiti. Nastavak suđenja je 16. decembra.

DRAGAN PAVLOVIĆ