Sarajlić: Prevaren sam za zemlju

Iako je ovaj projekt bio zakočen zbog sudskog spora, konačno je cijela priča dobila epilog

Azrudin Sarajlić tvrdi da su ga prevarili Gradska uprava i Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, za zemlju u Drivuši, čiji je vlasnik, a na kojoj se gradi novi most koji će doprinijeti boljoj saobraćajnoj uvezanosti južnih naselja oko grada s centrom.

Više cijene

Iako je ovaj projekt bio zakočen zbog sudskog spora, konačno je cijela priča dobila epilog. Ali, ogorčeni Sarajlić ističe da neće dozvoliti da bude žrtva prevare.

- Još 2015. godine mi je obećano da ću za 1.700 kvadratnih metara zemljišta na kojem se gradi most dobiti 530 kvadrata u gradu, pored ugostiteljskog objekta koji je u vlasništvu moje kćerke. Na kraju, procjenjuju da zemljište vrijedi 16 KM po kvadratu i da će mi toliko isplatiti, o zamjeni ne žele da čuju – ističe 

Naglašava da je nelogično da su se placevi s druge strane prodavali po dosta višim cijenama, zbog čega traži da svi budu ravnopravni.

- Pet godina muče moju porodicu i mene. Nikada neću potpisati da se dobije upotrebna dozvola. Ako supruga gradonačelnika proda zemlju s druge strane po 16 KM, mi ćemo našu dati besplatno – izričit je Sarajlić, koji je zemlju preveo na kćerku jer je ona vlasnica kafića u gradu gdje su očekivali da dobiju zamjensku zemlju.

Gradonačelnik Fuad Kasumović ističe da nema nikakve veze s ovim problemom jer se vuče iz perioda kada nije bio na čelu grada.

Prevariti sistem

- Gospodin je tužio, Općinski sud presudio, Kantonalni potvrdio i to je završena priča. Grad je po presudi uplatio novac i to je zakonom završena priča. Sama činjenica da je Sarajlić preveo zemlju, govori da je htio prevariti sistem. Gdje ćete dati kvadrat obale u Drivušu za kvadrat u centru grada – govori Kasumović.

Nastavak sudskim putem

Sarajlić je najavio da će se sudskim putem nastaviti boriti za svoja prava i tražiti naknadu za uzurpaciju zemlje. Kasumović tvrdi da njegova supruga niti on nikada nikome još nisu prodali ni metar zemlje i da su to spinovanja.