Sarajlija napadnut skalpelom od strane migranata: Gurao sam ih i borio se, drhtao sam...

Napad
Udarali su me, a tek sam kasnije primijetio da imam posjekotine i po glavi i stomaku, kazao je napadnuti muškarac

 

U sarajevskom naselju Grbavica jutros oko pet sati dvojica migranata  su skalpelom napali muškarca. Ova informacija je potvrđena za Oslobođenje iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo. 

 

- Napad se desio jutros oko pet sati u ulici Grbavička. Osoba nas je kontaktirala i kazao je da su ga dvije osobe napale oštrim predmetom na Grbavici. Zadobio je lakše tjelesne povrede, potvrdili su iz MUP-a KS za naš portal.

 

Bitno je napomenuti da se napad desio u periodu kada je na snazi ograničenje kretanja u FBiH zbog suzbijanja širenja koronavirusa. Postavlja se pitanje da li se i u kolikoj mjeri kontroliše ova naredba, te šta se može učiniti i ukoliko se ilegalni migranti zateknu u kršenju iste.

 

Podsjećamo, mjera ograničenog kretanja u Federaciji BiH važi od 23 sata pa sve do 6 sati ujutru. 

 

Nezvanično se navodi da je muškarac napadnut kada je krenuo na posao. Uzeo je mobitel da provjeri koliko je sati a onda je čuo korake iza sebe.

 

- Iza mene su bila dva migranta koja su mi prišla držeći skalpel u ruci i tražeći mobitel na engleskom. Rekao sam da im neću dati telefon nakon čega su me posjekli po rukama. Udario sam jednog od njih i onda su obojica nasrnula na mene. Udarali su me, a tek sam kasnije primijetio da imam posjekotine i po glavi i stomaku, ispričao je povrijeđeni muškarac, prenose mediji.

 

Pokušavao se otrgnuti od njih, gurao ih je od sebe a kada je spomenuo policiju napadači su prema njegovim riječima pobjegli.

- Pozvao sam policiju nakon toga, te Hitnu pomoć koja je zaista veoma brzo došla. Bio sam jako uplašen, drhtao sam i oni su me prevezli na CUM Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu gdje su mi konstatovali povrede i zašili s obzirom na to da sam imao posjekotine na nekoliko mjesta. Policija je izašla na teren, opisao sam kako migranti izgledaju i nakon svega ovoga ću podnijeti prijavu protiv njih, ispričao je povrijeđeni muškarac.