Šarović: 'Mi smo na pragu najveće moguće krize u BiH'

sarovic
Na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske govorio je i ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović koji je rekao da smo mi na pragu možda najveće moguće krize u BiH.

 

"Mi smo danas na pragu možda najveće moguće krize u BiH i zato danas, na ovoj sjednici, treba da pričamo o dva ključna pitanja po meni, a to su: Naš odgovor na odluku Ustavnog suda, te šta ćemo sa ovakvim Ustavnim sudom.

Naveo je i da nije pametno da se priča o referendumskim ocijepljenima i NATO pitanjima.

"Nije pametno da se priča o referendumskim ocijepljenima i NATO pitanjima. Ima vremena za to, ali ova dva prethodna navedena pitanja, za mene imaju najveću odgovornost", rekao je Šarović.

Podržao je i Cvijanovičku, ali je dodao da ima druga mišljena u ključnim pitanjima.

"Želim da kažem, da ćemo mi iz SDS-a, stati iz onih zaključaka koje je dala Cvijanovička, ali želim da kažem da imam drugi stav u ključnim zaključcima.

Zaključio je da se ovo pitanje ne može riješiti bez diplomatije.

"Ova borba koja se vodi na domaćem terenu nije najbolji put, jer ovo pitanje se ne može riješiti bez diplomatije i bez internacionalizacije. Zato je RS ove situacije u brojnim slučajevima, dočekivala nespremno i bez jasno zacrtanih ciljeva", zaključuje Šarović.