Šarović: Postoji mogućnost da izbori ne budu u oktobru

.
Ukoliko ponovo i u tom roku ne bude obezbijeđenih sredstva kroz budžet onda izbora neće biti, poručio je on

 

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović smatra da postoji mogućnost da u oktobru ne budu održani opći izbori u BiH, piše Srna. 

Šarović je rekao da će Centralna izborna komisija (CIK) u maju, ako ne bude budžeta, prolongirati raspisivanje izbora.

Zakonska mogućnost

- Moguće da će se kroz budžetiranje oboriti ta zakonska mogućnost da se izbori održe u oktobru. Ukoliko ponovo i u tom roku ne bude obezbijeđenih sredstva kroz budžet onda izbora neće biti - rekao je Šarović.

Kada je riječ o inicijativi koju je SNSD uputio u Parlamentarnu skupštinu BiH, da se smanji stopa PDV-a za osnovne životne namirnice, Šarović je naveo da je SDS uvijek bio za to da se smanji ili diferencija stopa PDV-a za određene proizvode.

Ne postoji plan

Šarović je danas kritikovao politiku podsticaja u RS, te smatra da ne postoji bilo kakav plan koji bi velikom broju poljoprivrednika u pomogao.

- Politika za koju se zalažemo je da se ispuni obaveza iz budžeta, odnosno zakona, da se poljopvrednom sektoru agrarni budžet ispuni u iznosu od 6 odsto, što znači 240 miliona KM za podsticaje - rekao je Šarović.

Odgovarajući na pitanje o predstojećem sastanku šefova diplomatije EU i navodima pojedinih medija da će na tom sastanku biti govora o proširenju sankcija srpskom članu Predsjeništva BiH Miloradu Dodiku, Šarović je ponovio da je protiv bilo kakvih sankcija