Saslušan trostruki ubica iz Srbije, evo šta je rekao o motivima svirepog zločina

Protiv Jankovića će biti provedena istraga povodom krivičnog djela teško ubistvo, za koje mu prijeti kazna do 40 godina zatvora

Goran Janković, osumnjičen za ubistvo supruge Mirjane (32) i njenih roditelja, majke Nade (57) i oca Branislava Pajića (57), priveden je u Više javno tužilaštvo u Novom Sadu na saslušanje. Poslije saslušanja, određen mu je pritvor do 30 dana.

- Osumnjičeni, kome je određeno zadržavanje do 48 sati, u zakonskom roku doveden je u prostorije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, gdje ga je javni tužilac saslušao u prisustvu branioca koji mu je postavljen po službenoj dužnosti. Nakon saslušanja, javni tužilac je podnio sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Novom Sadu prijedlog za određivanje pritvora do 30 dana, odnosno zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke, ponavljanja djela i uznemirenja javnosti, koji je osumnjičenom i određen - navelo je Više javno tužilaštvo. 

Protiv Jankovića će biti provedena istraga povodom krivičnog djela teško ubistvo, za koje mu prijeti kazna do 40 godina zatvora.

On je uhapšen u ponedjeljak na Ribarskom ostrvu, tri dana nakon zločina i sakrivanja od policije. Uhapšen je na jednom brodu na Dunavu, a kod njega je navodno pronađen i nož.

Nekoliko sati prije nego što će se desiti trostruko ubistvo, osumnjičeni Goran Janković je bio u kafani. Najprije je s nekoliko prijatelja sjedio u jednom lokalu u naselju. Odatle je otišao između 19 i 20 sati, a kasnije, do jutarnjih sati je bio u kafani u Novom Sadu, prenosi Dnevni avaz.

Prema onome što je ispričao operativcima, navodno ga je iznerviralo i revoltiralo to što ga je žena 11. maja prijavila policiji za nasilje u porodici i s tim se nije mogao pomiriti pa je zbog toga počeo piti.