Saslušana braća Hofman, tvrde da nisu krivi

.
Braća Ljuban i Miljan Hofman Vidović saslušani su u nedjelju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Oni su negirali krivična djela koja im se stavljaju na teret, a tužilac je zatražio da im se odredi pritvor.

Braća Hofman Vidović su u prisustvu izabranih branilaca iznijela odbranu, negirajući izvršenje krivičnih djela koja im se stavljaju na teret.

Tužilaštvo je predložilo sudu da im se odredi pritvor zbog sumnje da će boravkom na slobodi uticati na svjedoke koji tek treba da budu ispitani u postupku, i zbog sumnje da bi boravkom na slobodi mogli da ponove ili izvrše nova krivična dela, imajući u vidu njihovu raniju osuđivanost.

U daljem toku postupka tužilaštvo će ispitati oštećene, svjedoke i prikupiti ostale neophodne dokaze, nakon čega će biti donesena konačna odluka, saopštilo je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu, prenosi Tanjug.

Ljuban i Miljan Hofman Vidović su široj javnosti postali poznati pošto se na društvenim mrežama pojavio video snimak na kojem se vidi kako Ljuban prijeti radnicima ugostiteljskog objekta u Modriči i poručuje da reketiraju pola Beograda.

Braća su uhapšena 10. novembra u jednom restoranu u tržnom centru u Beogradu, a MUP je istog dana objavio i snimak hapšenja.

 

 

Foto: X