Sastanak glavnih tužiteljica Tužilaštva BiH i Kantona Sarajevo zbog dešavanja na KCUS-u

asd
Prethodno je održan sastanak ministra zdravstva i direktorice KCUS-a u zgradi Vlade KS-a, nakon koje je Vranić izjavio da je bilo i žustrih momenata

Glavna državna tužiteljica Gordana Tadić i glavna tužiteljica Tužilaštva Kantona Sarajevo Sabina Sarajlija sastat će se danas zbog posljednjih dešavanja u vezi Kliničkog centra Univerizeta u Sarajevu i navodnog pisma uposlenika ove institucije o stanju u toj zdravstvenoj ustanovi. Ovo je za Oslobođenje potvrdio Boris Grubešić, portparol Tuilaštva BiH. 

U zgradi Vlade KS-a je, kako smo već objavili, održan sastanak ministra zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranića i direktorice KCUS-a Sebije Izetbegović, upravo na temu uslova rada i tretmana i liječenja osiguranika Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo. Sastanku je prisustvovao i premijer Edin Forto.

Nakon sastanka generalna direktorica KCUS-a je odmah otišla, ne dajući nikakve izjave, a Forto je poručio da će sve informacije biti poznate tokom dana.

Vranić je u svom obraćanju nakon sastanka rekao da je trajavo više od dva sata i da je bilo i žustrih momenata.

- Klinički centar nije prihvatio naš zaključak koji je u potpunosti ispravan. Oni su imali zaključak koji je neprihvatljiv sa naše strane. Moramo se definitiv bolja komunikacija između KCUS-a i nas, poručio je Vranić između ostalog.