Sastanak Uprave policije MUP-a USK: Mjere pojačanog prisustva policijskih patrola

Dana 18.04.2019. godine u prostorijama Uprave policije MUP-a USK policijski komesar, generalni inspektor policije Mujo Koričić održao je radni sastanak sa najvišim menadžmentom Uprave policije.

Sastanku su prisustvovali načelnica sektora kriminalističke policije, načelnik sektora uniformisane policije te načelnici policijskih uprava na području USK-a, kao i šef kabineta policijskog komesara te načelnik jedinice za profesionalne standarde, unutrašnju kontrolu i reviziju.

Tema sastanka je bila aktualno stanje sigurnosti na području USK-a kao i planiranje aktivnosti u vezi sa kretanjem i boravkom sve većeg broja stranih državljana – migranata na području Kantona.

Komesar je prisutne upoznao i sa održanim sastankom grupe za upravljanje migracijama u BiH koji je održan jučer u Sarajevu i sa Odlukom Vijeća ministara u BiH o određivanju privremenih prihvatnih centara za smještaj migranata na području USK-a.

Na sastanku je dogovoreno da mjere koje poduzima policija na kontroli ulaska na područje USK-a i dalje ostaju na snazi kao i mjere pojačanog prisustva policijskih patrola u urbanim dijelovima gradova te blizini škola i trgovačkih centara. Također, naglašena je potreba pojačanih aktivnosti u kontroli saobraćaja, odnosno otkrivanju nelegalnih radnji koja se mogu dovesti u vezu sa činjenjem krivičnih djela „krijumčarenje ljudi“.