Sastanak pred početak izvođenja radova na kantonalnim objektima među kojima je i OŠ “Cazin II”

OŠ Cazin II
Održan je radni sastanak u sali za sjednice Vlade USK u vezi sa početkom radova u okviru implementacije projekta „Povećanje energetske efikasnosti javnih objekata Unsko-sanskog kantona“.

 

Sastanak je održan u organizaciji Ministarstva za građenje, prostorno uređenje i zaštitu okoliša nakon što je okončana tenderska procedura za građevinske radove.

Primarna svrha sastanka bila je dogovor o dinamici i rasporedu izvođenja radova koji se odnosio na građevinske radove na zamjeni krova na objektu JU Mješovita elektrotehnička i drvoprerađivačka srednja škola Bihać – sportska dvorana i zamjeni vanjske stolarije na objektu Osnovna škola Cazin II iz Cazina.

Pored sufinansijera predstavnika Ministarstva, gradova Bihaća i Cazina i UNDP-a učestvovali i korisnici objekata te predstavnici, izvođača radova, firme NIWEX d.o.o. Derventa i Limometal d.o.o. Cazin i nadzora, firma IG d.o.o. Banja Luka.

Ukupna vrijednost potpisanih Sporazuma iznosila je 485.790 KM, od čega Ministarstvo učestvuje sa iznosom od 250.000 KM ili 51%, UNDP sa 180.000 KM ili 37%, Grad Cazin sa 39.474 KM ili 8% i Grad Bihać sa 16.316 KM ili 4% od ukupne vrijednosti investicija.

Održan je prvi sastanak 27. oktobra 2020. godine i to oni učesnici u projektu u dijelu koji se odnosi na mašinske radove i čija je implementacija u toku.