Bihać: Održan sastanak Uprave policije i predstavnika Grada Bihaća

Dana 21.12.2018.godine, u kabinetu Policijskog komesara, održan je radni sastanak sa predstavnicima Gradske uprave Bihaća.

Ispred Uprave policije MUP USK-a, pored policijskog komesara generalnog inspektora policije Muje Koričić, sastanku su prisustvovali i Načelnik Prve PU samostalni inspektor Samir Alić i komandir PS Bihać viši inspektor Dedić Šemsudin, dok su ispred Gradske uprave prisustvovali gradonačelnik Šuhret Fazlić, sa svojim saradnicima, direktor JKP „ Komrad“ Šantić Vid i direktor JU Zavod za prostorno uređenje Toromanović Dino.

Tema današnjeg sastanka jeste rad zimskih službi za održavanje puteva na području grada Bihaća, te daljnje aktivosti i suradnja ovih institucija posebno u vrijeme snježnih padavina.

Policijski komesar istakao je da će Uprava policije poduzeti sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi se saobraćaj mogao odvijati nesmetano i bez zastoja ali isto tako zahtjevao je prisutnih brže i kavalitetnije čišćenje samih saobraćajnica kako u naseljenim mjestima tako i van naselja.

Uprava policije očekuje da firme koje su angažirane na održavanju puteva obezbjede adekvatnu prohodnost cesta kako bi se izbjegli zastoji i poledica na kolovozu, te omogućilo normalno odvijanje saobraćaja.