SAVEZ PČELARA USK: Med za heroje u bijelom

Usk
Savez pčelara USK prikupljeni med po općinskim udruženjima dostavio domovima zdravlja i KB Bihać.

Svjesni situacije nastale širenjem virusa COVlD-19 (koronavirus), proglašene pandemije i znajući da je medicinsko osoblje to koje je najviše ugroženo i „na prvoj liniji” borbe protiv koronavirusa Savez pčelara USK u suradnji sa općinskim udruženjima pčelara (Kesten Cazin, Lipa Bosanska Krupa, Krajiška pčela — Velika Kladuša, Pčela Ključ — Ključ i Propolis — Bužim) pokrenuo je akciju kod svojih pčelara u cilju prikupljanja meda u akciji naziva „Med za heroje u bijelom”.

 

Savez pčelara USK prikupljeni med po općinskim udruženjima dostavio je domovima zdravlja Cazin, Bosanska Krupa, Velika Kladuša, Ključ i Bužim i tom prilikom 50 % prikupljenog meda uručio domovima zdravlja tih općina, a drugih 50% dostavlja Kantonalnoj bolnici „Dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću putem domova zdravlja.

 

Savez pčelara USK moli menadžment domova zdravlja i Kantonalne bolnice da med podijeli ili na drugi način koristi medicinsko osoblje službi i odjela, koji su direktno izloženi radu sa pacijentima zaraženim koronavirusom i na suzbijanju koronavirusa.

 

Ovo je mali doprinos i priznanje medicinskom osoblju za koje vjerujemo da je glavna karika u borbi protiv koronavirusa.

 

U nadi da ćemo svi uložiti maksimum svojih mogućnosti i učiniti sve kako bismo prebrodili ovu situaciju Savez pčelara USK želi Vam dobro zdravlje, sreću i uspjeh i što manji broj pacijenata. Medno!