Savezna policija Njemačke Graničnoj policiji BiH donirala opremu vrijednu 400 hiljada KM

Policija
Savezna policija Njemačke donirala je vrijednu opremu Graničnoj policiji BiH, kao što su taktičke rukavice i zaštitna odijela, ukupne vrijednosti oko 400.000 maraka.

 

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić istaknuo je da Savezna policija Njemačke kontinuirano pruža podršku Graničnoj policiji BiH.

"Prijateljska zemlja Njemačka prati naš rad i djelovanje od samog osnivanja ove policijske agencije i kontinuirano pruža podršku Graničnoj policiji BiH, kroz razne donacije i specijalističke obuke policijskih službenika. Naši policajci svakodnevno su izloženi pritiscima i opasnostima, a nova vrijedna donacija Savezne policije Njemačke uvelike će im pomoći u učinkovitijoj zaštiti državne granice i u borbi protiv svakog oblika kriminaliteta i suzbijanja nezakonitih migracija", izjavio je Galić.

Časnik za vezu Savezne policije Njemačke Florian Wedekind najavio da će i u idućem razdoblju biti partneri Graničnoj policiji BiH i podržavati daljnji razvoj te policijske agencije.

Dosad su realizirane brojne aktivnosti uz podršku Savezne policije Njemačke te donirane različite vrste opreme s ciljem operativnog jačanja Granične policije, a samim time povećanja opće i sigurnosti na granici, priopćeno je iz Granične policije BiH.