Savjetnik gradonačelnika Grada Cazina Jusuf Bajrektarević uzeo učešće na Paneuropskoj međunarodnoj konferenciji

Home

Savjetnik gradonačelnika Grada Cazina Jusuf Bajrektarević uzeo učešće na Paneuropskoj međunarodnoj konferenciji

U organizaciji Paneuropske unije BiH u Bihaću je nedavno održana međunarodna konferencija o temi Bosna i Hercegovina: Korak do statusa zemlje kandidata – Možemo li ubrzati proces?

Savjetnik gradonačelnika Grada Cazina, Jusuf Bajrektarević, uzeo je aktivno učešće na ovoj značajnoj konferenciji te dao vlastiti doprinos usvajanju konačnog teksta Paneuropske deklaracije. 

- Moramo ubrzati i krajnje je vrijeme da se prestane sa politikanstvom nekih viših politika i pređe na konkretne poteze i rješavanje pitanja građana koje život znače. Socijalna pravda i borba protiv kriminala jer korupcija i nepravda su kočnice napretka, a za uspostavu pravde odgovorna je državna vlast. Nužne su ekonomske reforme i lakša ustavna pitanja oko kojih se slažemo. Infrastrukturna izgradnja i podrška lokalnoj zajednici jer tu građani žive. Uvjeren sam da BiH, na istini i pravdi, može biti oaza mira i prosperiteta na bazi prirodnih ljepota, resursa, kulturnog bogatstva i najboljeg naroda, ističe Bajrektarević.

Bihaćka konferencija održana je pod pokroviteljstvom Vlade Unsko-sanskog kantona i Grada Bihaća, a glavni partner skupa je Fondacija Konrad Adenauer – Predstavništvo u Bosni i Hercegovini. Partneri su i Hrvatsko kulturno društvo Napredak i Fondacija Robert Schuman.

- Iako su funkcioneri u državi najodgovorniji za tapkanje u mjestu i sporosti ka EU integracijama, često je i Međunarodna zajednica bila nepravedna prema BiH, a ovaj narod zaslužuje pravičnost, dodao je za kraj razgovora savjetnik gradonačelnika Grada Cazina. 

(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavito: Čet, 05/25/2017 - 18:55

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top