A SDA BiH: Razočarani smo hapšenjem generala Drekovića, ali pravda će pobijediti

Hapšenje generala Ramiza Drekovića još jedno je u nizu razočarenja koja doživljavamo u procesu stalnih pokušaja da se u BiH, nakon agresije i genocida koji su se desili na očigled cijelog svijeta, izjednače žrtva i agresor.

Iznad svega časna i odbrambena uloga generala, komandanata i pripadnika Armije Republike BiH na ovaj se način nastoji uništiti i srozati, a najplemenitije vrijednosti kao što su bezrezervni patriotizam i hrabrost svesti na bezvrijednu mjeru, pa čak i nepoželjnu pojavu.

Stranka demokratske aktivnosti BiH najoštrije osuđuje ovakve pojave, kao i način postupanja prema generalima Armije Republike BiH i naša podrška generalu Ramizu Drekoviću, kao i ostalim našim  braniteljima, ostaje neupitna.

Kao što je borba s daleko moćnijim agresorom završila uspješnom odbranom i čudom bosanskog otpora, tako će i borba za pravdu nad našim komandantima i braniteljima završiti pobjedom. Jer, unatoč svemu, u ovoj državi još uvijek postoje i oni koji nikada neće odustati od iskrenog patriotizma i najhrabrije borbe za pravdu i čast.


Stranka demokratske aktivnosti BiH