KO A SDA USK: Reagovanje na saopćenje premijera Rošića!

Ponavljamo i sad da je sramotno da ovaj premijer i Vlada nisu bili u stanju blagovremeno ponuditi ovaj najvažniji dokument za građane i funkcionisanje svih segmenata društva u Unsko-sanskom kantonu. Nekada je USK prednjačio po donošenju Budžeta na vrijeme, a sada smo ostali posljednji u cijeloj Federaciji BiH, što najbolje ilustruje rad i sposobnost aktuelne vlasti.

 

O nekakvim novim metodama i načinima pripremanja Budžeta govori naš nesposobni premijer, ne znajući obaveze i funkciju javnih rsprava, pa se sam sebi čudi što je kao s nekim nešto usaglašavao i konsultirao se. Konsultirao se on sa Laburistima i Fikretom Abdićem, s kojim dijeli vlast u kantonu, te sa svojim stranačkim mentorima i dušebrižnicima na više načina, ali nikako da im ispuni sve želje, pa je tu problem, koji se krije iza sindikata i navodnih usaglašavanja.

 

Ne čudi nas da novopečeni doktor nauka premijer Rošić A SDA kvalificira na način koji njemu pripada i njegovoj nesposobnoj manjinskoj ili kakvoj već, Vladi, podastirući transparentnost kao sistem rada i nama imputira kojekakva sijela. On se jako dobro razumije u taj način donošenja odluka i zna za šta služe sijela i minderluci na sijelima. Zbog toga se skupštinska zasjedanja sve češće iniciraju iz drugih stranaka, a ne sa mjesta odakle bi trebalo, jer su im izgleda mindeluci sve neudobniji od silnog sjedenja i smišljanja kako zaustaviti urušavanje SDA koje je nezaustavljivo.

 

Sada je već kasno da shvatiti kako ste vi sami sebi najveći neprijatelji i faktor destabilizacije, a ne A SDA koju vi iz straha prozivate i etiketirate. Mi imamo svoj cilj i svakim danom smo sve bliži, da pomognemo našim građanima da se uhvate u koštac sa korupcijom, kriminalom i nepotizmom koji ste vi, gospodo, uzeli kao model ponašanja i funkcionisanja vlasti

 

(PRESS SLUŽBA KO SDA USK)